Onze kandidatenlijst voor Europees Parlement

Onze kandidatenlijst voor Europees Parlement

Het partijbestuur van de PvdA heeft de volledige kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen vastgesteld.

Eerder werd bekend werd dat Frans Timmermans als sociaaldemocratische ‘Spitzenkandidat’  in Europa de PvdA-lijst voor de Europese verkiezingen aanvoert. Voormalig FNV- voorzitter Agnes Jongerius neemt de tweede plek in en ook de huidige fractievoorzitter in het EP Paul Tang en Turkije-rapporteur Kati Piri keren terug, op drie en vier.  Nieuw zijn onder anderen Vera Tax, oud-wethouder in Venlo en Mohammed Chahim, volksvertegenwoordiger voor de PvdA in Helmond, op vijf en zes.

Partijvoorzitter Nelleke Vedelaar:  “Ik heb grote waardering voor het werk dat de kandidaatstellingscommissie onder leiding van Roos Vermeij heeft verzet. Het resultaat mag er zijn: een mooie lijst en een sterk team dat de strijd aangaat voor een Europa dat bestaanszekerheid en vooruitgang voor iedereen mogelijk maak.  Met Frans Timmermans hebben we natuurlijk een geweldige aanvoerder in huis. Ik ben ook ontzettend blij dat we opnieuw een beroep kunnen doen op Agnes Jongerius, Paul Tang en Kati Piri. Bewezen sociaaldemocraten die zich elk op hun eigen terrein hebben kunnen onderscheiden. Agnes, die zich onvermoeibaar sterk maakt voor sociale Europese wetgeving die daarmee fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden- en omstandigheden voor iedereen mogelijk maken.  Paul die strijd voert tegen de doorgeslagen invloed van het grootkapitaal en de noodzaak van die strijd voortdurend blootlegt. En onze Kati die zich op geen enkele wijze uit het veld liet slaan toen zij oog in oog met autoritaire regimes opkwam voor mensenrechten en democratie. Ik ben ongelofelijk trots op hen net als op de nieuwe talenten die op onze lijst staan. ”

Kennismaken met PvdA-lijsttrekker voor het Europees Parlement Frans Timmermans en andere kandidaten kan vrijdagavond, tijdens een bijeenkomst in het Volkshotel.

Zaterdag 19 januari worden de lijsten op het congres besproken en vastgesteld. De gehele lijst is hier terug te vinden.