Logo Mijn PvdA

Beste ,

Woonprotest: Fatsoen onder een baksteen.

Zondag 15.00 uur bij Sporthuis Reusel (Schutsboom 1)

 

De PvdA maakt zich al jaren hard voor voldoende betaalbare woningen voor mensen met lage en middeninkomens. De huidige woningcrisis is het beste bewijs dat ‘de markt’ de meest kwetsbaren niet tot haar doelgroep ziet. Dat de woningmarkt compleet verziekt is, is niemand ontgaan. En inmiddels zijn ook de Kempenaren slachtoffer van graaiende ontwikkelaars. Althans… het is nog niet te laat voor fatsoen.

 

Deze week besloot projectontwikkelaar LBB Vastgoed uit Tilburg totaal onverwacht om de nieuwbouwwoningen in plan Molenwijck te Reusel niet meer o.b.v. inschrijving met vaste verkoopprijzen en evt. loting te gunnen. De massale interesse in de woningen had hun verwachtingen overtroffen. Daarom besloot ze de spelregels tijdens de wedstrijd te wijzigen. Er is een nieuwe inschrijvingsprocedure geopend. Uitgaande van een bod in gesloten envelop. Oftewel, de prijzen worden opgedreven en diegene met de grootste beurs wordt beloond.

 

Maar daar zijn de inwoners het echt niet mee eens. Onze hardwerkende leraren, verpleegkundigen, metaalbewerkers en sportinstructeurs zijn hierdoor de klos. Onze dorpen staan op zijn kop. En het ED heeft dagelijks gepubliceerd over deze situatie. Tijd voor actie! Dus wij laten van ons horen! Want wonen is een recht. En woningen zijn om in te wonen. Níet om zoveel mogelijk winst op te maken. Na verschillende demonstraties in allerlei grote steden is daarom nu (helaas) Reusel aan de beurt. Zodoende is er op zondag 19 december een woonprotest. Het protest start om 15.00 uur op de parkeerplaats bij de sporthal van Reusel.

 

Wij hopen op een grote opkomst. Alleen op die manier maken we indruk. En dat doen we dus zondag om 15.00 uur bij de sporthal in Reusel. Om uiterlijk 16.00u sluiten we weer af. We hebben toestemming van de gemeente voor deze demonstratie mits we de coronamaatregelen (1,5 meter!) goed in acht nemen. Daarom maken we er een drive-in protest van. We vragen iedereen in één parkeervak plaats te nemen. Met auto, fiets of te voet. Op die manier laten we op een veilige manier van ons horen. Protestborden, -posters en -spandoeken zijn aanwezig, maar je mag natuurlijk ook zelf nog wat knutselen.

 

Kom allen een uurtje naar Reusel (de sportscholen en winkels zijn toch dicht….) in het belang van een goede volkshuisvesting. Met een grote opkomst kunnen we ons signaal kracht bijzetten. Dus denk niet dat het er niet toe doet!

 

Voor vragen kun je terecht bij Fiona Bijl, tel 0644100726 of bijlpvda@xs4all.nl

Aanmelden via app is wenselijk maar zeker niet verplicht.

En het online delen van dit protest wordt ook zeer gewaardeerd. Zie https://fb.me/e/13oPnjZRM

Voor meer informatie over de situatie: https://www.ed.nl/kempen/uiterste-poging-om-lbb-vastgoed-ervan-te-weerhouden-huizen-bij-opbod-te-verkopen-gemeente-reusel-de-mierden-haalt-uit-naar-bedrijf~a54d02ea/ en https://www.ed.nl/kempen/machteloze-woede-bij-woningzoekenden-reusel-projectontwikkelaar-switcht-van-loten-naar-verkopen-bij-opbod~a14db500/

Eventuele bijlagen bij de e-mail worden in de online weergave niet getoond