Logo Mijn PvdA

Beste ,
Aktie bij de fractie

In deze nieuwsbrief aandacht voor

de voorbereidingen gemeenteraadsverkiezingen in Bergeijk, Bladel en Reusel-De Mierden

  • Actie van de fractie
    • GroenLinks – PvdA Bergeijk
    • PvdA Reusel De Mierden
    • PRO5
  • Online bijeenkomst: De levende Beerze

 

Vragen of goede ideeën

  • laat het ons weten via de  mail:      dekempen@pvda.nl 
  • zie onze nieuwe website:              dekempen.pvda.nl
  • bel Ben Maas, secretaris              PvdA De Kempen  06 811 38 215

 

Kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen 2o22 GroenLinks PvdA in Bergeijk zijn bekend. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 heeft GroenLinks-PvdA Bergeijk haar lijst met potentiële gemeenteraadsleden opgesteld. De grootste wijziging ten opzichte van de vorige verkiezingen is de wisseling van lijsttrekker.

Tim Sonnenberg, sinds 2018 het jongste raadslid van de gemeente Bergeijk, neemt het stokje van Wil Rombouts over en zal in de nieuwe periode de lijsttrekker en fractievoorzitter van GroenLinks-PvdA Bergeijk zijn. Hij wordt geflankeerd door een divers team met veel kennis en ervaring.

Na 20 jaar werkzaam te zijn geweest als commissielid en raadslid, waarvan 12 jaar als fractievoorzitter, maakt Wil Rombouts dus plaats voor de nieuwe generatie. Hij steunt het team en is gekozen als lijstduwer op de kandidatenlijst.

De kandidatenlijst is opgesteld door een onafhankelijke adviescommissie bestaande uit Thomas Tuerlings (fractievoorzitter GroenLinks Helmond) en Antoinette Knoet-Michels (oud-Statenlid PvdA) en is door de Bergeijkse leden van GroenLinks en PvdA bekrachtigd tijdens een Algemene Leden Vergadering. Daarin complimenteerde de adviescommissie de afdeling voor de kwaliteit van de kandidaten en hun grote motivatie om zich in te zetten voor alle inwoners van Bergeijk: “Alle kandidaten zijn zonder meer geschikt om de partij te vertegenwoordigen in de gemeenteraad en vormen samen een team van hoog niveau.”

Naast lijsttrekker Tim Sonnenberg completeren de volgende kandidaten de eerste zes plaatsen op de lijst: Yfke Froentjes, Margareth van Hees, Edwin van Onna, Fred Vermeulen en Jos Bessems.

Bij PvdA Reusel heeft de kandidaatstellingscommissie gesprekken gevoerd met de kandidaten (10 in totaal) en binnen één week zal iedereen een terugkoppeling krijgen door de voorzitter van de commissie. Fiona Bijl is druk bezig met het schrijven van de aanzet voor het verkiezingsprogramma. Deze aanzet zal vervolgens door een aantal leden worden gelezen en van kanttekeningen worden voorzien. Mochten leden uit Reusel – De Mierden hier aan mee willen doen, laat het dan weten.

In december wordt een ledenvergadering gehouden voor de PvdA onderafdeling  Reusel- De Mierden die in het kader staat van de a.s. gemeenteraadsverkiezingen. In die vergadering stellen we de kieslijst vast en het verkiezingsprogramma. Ontzettend belangrijk dat zoveel mogelijk leden komen. Vooralsnog staat de vergadering gepland op maandagavond 13 december. Aanvang om half 8.

De kandidaatstellingscommissie is voor PRO5  in oktober bijeen geweest en heeft  met 6 kandidaten een gesprek gevoerd. Kandidaten die of op een verkiesbare plek willen en / of de ambitie hebben om een bijdrage te leveren aan de commissie en betrokken willen blijven bij de fractie en het raadswerk. De volgende lijst wordt bij de komende ledenvergadering voorgelegd aan de leden van PRO5.

Als lijsttrekker wordt Hugo Maas aangewezen als de juiste man op die plaats opgevolgd door Rob Beeren, Kevin Schoofs, Chris Swaanen, Marieke van Gorp en Dirk van de Voort

De kandidaatstellingscommissie heeft met plezier de gesprekken gevoerd en feliciteren PRO5 met zoveel talent, gedrevenheid en enthousiasme om een bijdrage te leveren aan het sociale klimaat in de gemeente Bladel. Naar onze overtuiging zijn alle 6 de kandidaten geschikt om een plaats in de Raad in te nemen. Chapeau!

We wensen ieder een geweldige campagne en bovenal een heel goede uitslag.

Online bijeenkomst: Geleerde lessen uit de Levende Beerze voor Bergeijk

Een gezonde omgeving waar het goed wonen, leven en werken is, dat wil iedereen. Daarom wordt sinds een aantal jaren door de gemeenten Eersel en Oirschot, Waterschap De Dommel, Provincie,Brabants Landschap, de ZLTO en Landcoöperatie Dal van de Kleine Beerze gewerkt aan de gebiedsontwikkeling rond de beek de Kleine Beerze. De beek gaat natuurlijker stromen en de waterkwaliteit verbetert. De wateromstandigheden in de natuurgebieden worden verbeterd en dat is niet alleen goed voor het behoud en herstel van water en natuur, maar het is hier ook goed boeren en er is oog voor recreatie.

Wat kunnen we voor Bergeijk leren uit de aanpak van de gebiedsontwikkeling rondom de Levende Beerze? Volgens Theo Hendriks, de proces- en projectleider van de gebiedsontwikkeling, in ieder geval dat je het samen moet doen. Theo deelt zijn ervaringen graag met ons tijdens een online bijeenkomst.

De bijeenkomst vindt online plaats op maandag 6 december van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur. Iedereen is welkom!

Meld je hier aan.

Eventuele bijlagen bij de e-mail worden in de online weergave niet getoond