Logo Mijn PvdA

Beste ,
De verkiezingen komen er aan dus …………………..campagne !

In deze nieuwsbrief aandacht voor:

  • De campagne kan starten.
  • Deelname aan de klimaatmars.
  • Themaavond: Circulair Bouwen   GL – PvdA Bergeijk
  • Gemeenteraadsverkeizingen 16 maart 2022
  • Nieuwsbrief : PRO5 in Bladel waar de PvdA bij betrokken is

Vragen of goede ideeën

  • laat het ons we via de  mail:      dekempen@pvda.nl 
  • zie onze nieuwe website:          http://dekempen.pvda.nl
  • bel Ben Maas, secretaris          PvdA De Kempen  06 811 38 215

 

Liefdevolle zorg voor iedereen

Dat is lang geen vanzelfsprekendheid, zelfs niet in een welvarend land als Nederland. Hierover sprak Lilianne Ploumen. Er zijn veel manieren waarop we samen kunnen laten merken dat het anders moet, eerlijker en rechtvaardiger. Samen blijven inzetten voor een rechtvaardige wereld: tegen uitsluiting en voor gelijke kansen voor iedereen. Want iedereen moet hier in Nederland maar ook over de landsgrenzen heen, kunnen rekenen op een betere toekomst.

De campagne is begonnen

Bij de PvdA afdelingen Bergeijk, Bladel en Reusel-De Mierden zijn de eerste activiteiten opgestart. Vele verkiezingsposters zijn opgehangen, flyers besteld en activiteiten opgezet. In deze nieuwsbrief informeren wij u hier graag over. In de peilingen staat we nu op 12 zetels. Dat is nog veel te weinig natuurlijk. Goed om onze stem de komende weken te laten horen.

KLIMAATALARM

PvdA De Kempen roept haar leden op om samen met andere politieke partijen en milieuorganisaties deel te nemen aan het Klimaatalarm. Op 17 maart zijn de verkiezingen. Op 14 maart laten wij door heel Nederland van ons horen. Een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar. Dat de PvdA De Kempen hierbij aanwezig is , is van zelfsprekend. Jouw stem is van levensbelang. Meld je aan in Eersel en / of Bergeijk , de start is om 12.30 uur

Meld je hieraan voor de klimaatmars op 14 maart 2021

Samen zorgen wij dat iedereen kiest voor klimaat!

De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd. We moeten nu samen het roer omgooien. Blijven we kiezen voor verwoeste oogsten, dodelijke hittegolven en watertekorten, in binnen- en buitenland? Of kiezen we nu voor vruchtbare grond, schone lucht en voldoende drinkwater?

Laten we de miljardensteun die nu is vrijgemaakt gebruiken om Nederland eerlijker en groener te maken. De overheid geeft miljarden euro’s aan grote vervuilende bedrijven in de vorm van subsidies, leningen en belastingvoordelen. Dit gaat ten koste van gezinnen en kleine ondernemers. De overheid kan ons belastinggeld maar 1 keer uitgeven. Nu maakt ons belastinggeld de klimaatcrisis erger. Dat moet anders.

Wij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt zelf te betalen voor de klimaatschade die ze aanrichten, in binnen- en buitenland. De overheid moet erop toezien dat bedrijven hun verantwoordelijk nemen om te verduurzamen. Op eigen kosten. Wij kiezen mensen boven vervuilende bedrijven.

Circulair bouwen

Door de pandemie verliezen we soms een beetje uit het oog wat eigenlijk de allergrootste uitdagingen zijn waar we voor staan: milieu- en klimaatverandering stonden voor maart 2020 op één. Er zijn er maar weinig die dat betwisten.

Om ook tijdens de lockdown kennis uit te wisselen over deze uitdagingen organiseert GroenLinks-PvdA Bergeijk online bijeenkomsten. Tijdens de eerste bijeenkomst kwamen dertig deelnemers met ideeën voor het verbeteren van de biodiversiteit in onze gemeente. Ideeën waar we heel graag op verder bouwen.

Duurzaamheid en energie: ze worden vaak in één adem genoemd. Maar er is meer mogelijk waar het om wonen gaat. Zo is er nog een wereld te winnen in de materialen waarmee we bouwen. De natuur levert bijvoorbeeld prachtige grondstoffen om te isoleren. En in hout zit letterlijk uit de lucht gehaalde CO2 opgeslagen.

Om hierover meer te weten te komen organiseren we een online bijeenkomst, over ‘circulair bouwen’. We concentreren ons op de mogelijkheden in de sociale huursector. Door de grote aantallen woningen hebben juist daar innovaties, zowel technisch als organisatorisch, meteen grote effecten.

Op 8 maart om 20 uur deelt Chris Theuws van Woningstichting De Zaligheden zijn kennis over dit onderwerp vanuit het perspectief van de woningcorporatie. Harold van de Ven van NB Architecten presenteert ‘Optimus’: een bijzonder concept voor duurzame sociale huurwoningen. Interessant, maar ook geweldig leuk om naar te kijken, luisteren en vragen te stellen!

Aanmelden bijeenkomst circulair bouwen in de sociale huursector; 8 maart 2021

Meld je hier aan voor de online bijeenkomst over ‘circulair bouwen in de sociale huursector’

Aanmelden bijeenkomst circulair bouwen

VERKIEZINGEN GEMEENTERAAD 2022

De kandidaatstelling

Voor 31 maart wil de afdeling PvdA de Kempen nog bijeen komen om de samenstelling en de opdracht van de kandidaatstellingscommissie vast te stellen. Denk hierbij aan de profielschetsen van fractie, fractielid, fractievoorzitter, lijsttrekker, en wethouder. Het bestuur van PvdA De Kempen zoekt personen die deel willen nemen aan de kandidaatstellingscommissie. Heeft u interesse of vragen hierover, neem dan contact op met bestuur van PvdA de Kempen. Voor Reusel – De Mierden:  Arnold Hilhorst. Voor Bergeijk: Anja Tils. Voor Bladel: Ben Maas

 

De programmacommissie

Deze is verantwoordelijk voor het vaststellen van het verkiezingsprogramma. Graag horen wij tijdens de volgende leden vergadering wie van u in de programmacommissie mee wil doen. Dit wordt per onderafdeling georganiseerd. De deelnemers en de opdracht aan de programmacommissie willen we dan ook in de (onderafdeling) vergadering vaststellen.
Het CLB heeft een basisverkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen gemaakt. Ben je benieuwd dan kun je dat hier nu  downloaden: Basis verkiezingsprogramma van het CLB

 

De zoektocht naar (nieuwe) kandidaten voor gemeenteraadsverkiezing 2022

De komende maanden staan in het teken van onze zoektocht naar (nieuwe) kandidaten, en het samenstellen van de kandidaatstelling – en programmacommissie.

  • .De Schaper leergang. Is een oriëntatietraject op het raadslidmaatschap. De eerste fase van dit traject vindt plaats in april 2021, en daarvoor zijn de aanmeldingen nu open. Heeft u interesse of kent u iemand die interesse heeft: meer informatie hierover ziet u hier: de PvdA opleiding tot raadslid

 

Wij zijn PRO5!

PvdA Bladel is vertegenwoordigd in de politieke partij PRO5. Een frisse politieke beweging in de gemeente Bladel. Tot 2014 waren GroenLinks en PvdA als aparte fracties actief in de Bladelse gemeenteraad, toen zij hun krachten bundelden ontstond PRO5. Een partij die oude scheidslijnen doorbreekt en met een open visie bijdraagt aan een links-progressief gemeentebestuur.

PRO5 kent alleen lokaal geformuleerde doelstellingen, waarin mensen uit alle vijf de kernen zich kunnen herkennen. Vandaar ook de keuze voor de naam PRO5. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat er mooie kansen liggen om de betrokkenheid van onze inwoners te vergroten.

Naast de 5 dorpen focussen we ons op 3 ‘basistermen’. Wie sociaal denkt, solidair is met mensen die dat nodig hebben en oog heeft voor duurzaamheid, is bij PRO5 aan het juiste adres. Iedereen is welkom om zich bij PRO5 aan te sluiten, door op ons te stemmen, ons gedachtegoed te vertegenwoordigen of door je te verenigingen met onze partij!

Graag houden we u ook op de hoogte van de politieke ontwikkelingen in Bladel via de nieuwsbrief van PRO5. zie link.

PRO5 Nieuwsbrief februari

Eventuele bijlagen bij de e-mail worden in de online weergave niet getoond