Logo Mijn PvdA

Beste ,

 

We zijn er weer 

Voor u ligt de 2de nieuwsbrief om u te informeren over de laatste ontwikkelingen binnen PvdA De Kempen. Het bestuur wil de nieuwsbrief elke kwartaal laten verschijnen. Mocht u iets te melden hebben dan kunt u dit kenbaar maken bij u secretaris: Ben Maas via email adres: benfamiliemaas@gmail.com .

De nieuwsbrief is voorzien van een aantal vaste rubrieken.  We starten met de mooie w0orden van onze  voorzitter Anja Tils. Vervolgens wil het bestuur graag aan u laten weten welke onderwerpen aanbod zijn gekomen bij de laatste bestuursvergadering. Tot slot willen we het laatste nieuws uit de afdeling laten horen en vandaag zal dat zijn een mooi geschreven stuk zijn van GL-PvdA Raadslid Ferd Vermeulen uit Bergeijk.

 

 

Van onze voorzitter  

Het zijn vreemde tijden voor iedereen……en ik hoop van harte dat het jullie allemaal goed gaat. Naar alle waarschijnlijkheid zijn we nog lang niet van dat verhipte  coronavirus af dus voorzichtigheid en gezond verstand blijven geboden.

Ondertussen is op lokaal niveau het politieke werk op diverse manieren toch “gewoon” door gegaan. Dat geldt ook voor het bestuur: zo goed en zo veilig als mogelijk zijn we bij elkaar gekomen om een aantal zaken te bespreken. Het resultaat vinden jullie in deze nieuwsbrief of staat op de agenda van onze volgende ledenvergadering.

Uiteraard kijken we terug naar de afgelopen periode maar vooral gaan we onze aandacht richten op de toekomst. Volgend jaar op 17 maart zijn de 2e kamer verkiezingen en op 16 maart 2022 gaan we lokaal weer naar de stembus.  Twee mogelijkheden om de PvdA in de Kempen, en in het land weer sterk en sociaal te maken!

Namens het bestuur,   Anja Tils.

 

 

 

Vanuit het bestuur  PvdA De Kempen 

  • In de bestuursvergaderingen is o.a. gesproken over de invulling van de website van  “PvdA De Kempen”.  Daarvoor hebben we wel artikelen nodig!  Heeft u interessante informatie berichten stuur u ze naar benfamiliemaas@gmail.com . Ook de nieuwsbrieven zullen daar gepubliceerd worden.
  • Het bestuur is bezig met het aanvragen van vaste PvdA mailadressen zodat het voor de leden duidelijker wordt waar zij terecht kunnen.
  • Het bestuur wil meer contact hebben met de onderafdelingen. Zo is er overleg geweest met de afdelingen Bergeijk en Reusel.
  • Het bestuur is voornemens een thema-avond te organiseren vanuit “Kempen Bijeen” over de samenwerking van progressieve partijen in de Kempen nav het manifest PvdA – Groen links. In een volgende nieuwsbrief leest u hier zeker meer over.
  • De agenda van de algemene ledenvergadering is besproken en voorbereid. De hoofdvraag is:
    waar staat PvdA de Kempen over 5 jaar…..
    Wat zijn de doelen, activiteiten en wie speelt hierin welke rol?  De agenda van de ledenvergadering  kunt u in deze nieuwsbrief vinden.
  • Een belangrijk thema bij de ledenvergadering is het plan van aanpak voor de procedure naar de verkiezingen 2022. Dit duurt nog wel even, maar het is goed om hier duidelijk te hebben wie waar verantwoordelijk voor is. Het bestuur wil een aantal conceptbesluiten aan u voorleggen. Graag horen wij van u opmerkingen – suggesties zodat we aansluitend de (gewijzigde) besluiten kunnen vaststellen.
  • Concept besluiten:
    • De onderafdeling is verantwoordelijkheid voor de administratie van het aanmelden van kandidaatleden
      • Ieder afdeling geeft aan het bestuur door welk lid hier verantwoordelijk voor is.
      • het Kempen bestuur is eindveantwoordelijk  (controleert)
    • Kandiaatstellingscommissie
      • Onderafdelingen organiseren zelf de kandidaatstellingscommissie
      • De commissie bestaat uit personen die niet op de kandidatenlijst staan
      • Het advies van commissie wordt voorgelegd aan de leden van de onderafdeling
      • De onderafdeling stelt de kandidatenlijsten vast tijdens een eigen, lokale ledenvergadering
      • Het Kempen bestuur is eindverantwoordelijk (controleert) en heeft een adviserende rol

 

 

 

Algemene Ledenvergadering

Datum:                           Dinsdag 20 oktober

Aanvang:                        19.30 uur

Locatie:                           Gemeenschapshuis De Poel in Netersel

Adres:                             De Hoeve 2, 5534 AD Netersel

Aanmelden:              Voor 15 oktober via email van:         benfamiliemaas@gmail.com .

 

 

 

Agenda         

    1. PvdA de Kempen over 5 jaar….. 
      1. Waar komen we vandaag
      2. Jaarverslag
      3. Financieel verslag
      4. Doelen
      5. Kempen Bestuur organiseert
      6. Hoe ziet PvdA De Kempen er over 5 jaar uit
    2. Pauze
    3. Verkiezingen 2020
      1. Verkiezingsprocedure
      2. Waar liggen de verantwoordelijkheden
      3. De kandidaatstellingscommissie
    4. Activiteiten
      1. Taarten rondbrengen zorg – onderwijs ?
      2. Thema over waterschap 
      3. Senioren PES:  Bergeijk 
      4. Kempen bijeen: samenwerking progressieve partijen in de Kempen
    5. Samenstelling  van bestuur PvdA De Kempen
      1. Benoeming nieuw bestuurslid
        Arnold Hilhorst
      2. Afscheid  bestuurslid
        Ans Verdonschot
    6. Gastspreker:
      Column van Paul Maas
    7. Borrel

 

 

Wat leeft er in:  GL PvdA Bergeijk

                                                               In verzet tegen armoede

Als ik mij ergens boos over maak, dan zijn het die berichten in de media waarin ik lees dat de rijken onder ons steeds rijker zijn geworden en dat de voedselbanken de toeloop nauwelijks aankunnen. In wat voor een wereld willen wij leven? Rijkdom is prettig wanneer je het hebt, maar armoede grijpt in op gezondheid, leidt tot sociale achterstand en wanhoop!

Armoede vraagt om een overheid die alles op alles zet om een tweedeling in onze samenleving te voorkomen. Gelukkig is dit besef ook doorgedrongen in onze Kempengemeenten. Binnenkort bespreken alle raden in de Kempen het beleid voor de bestrijding van armoede. We hadden al beleid op het gebied van schuldhulpverlening en een minimabeleid. Het nieuwe beleid brengt deze twee samen: armoedebestrijding. Je kunt namelijk wel schulden op- of aflossen maar wanneer je niets doet aan de oorzaak, ligt het volgende probleem alweer klaar. Armoede ontstaat namelijk niet alleen omdat men niet met geld om kan gaan. Het is vooral ook een inkomensprobleem. De kosten voor de huur, zorgkosten en levensonderhoud zijn voor veel mensen niet meer op te brengen. Zeker als je dit moet doen van een minimale uitkering of een karig salaris. Kernwoord in het nieuwe beleid is preventie. Zorg dat de mensen niet in de schulden komen en biedt hulp aan om het niet zover te laten komen. Op initiatief van GroenLinks-PvdA Bergeijk hebben wij andere partijen kunnen overtuigen, dat problematische schulden onder jongeren vroegtijdig opgelost moeten worden. Deze jongeren staan al met één-nul achter wanneer ze met schulden aan hun volwassen leven moeten beginnen. Met Schuldenvrije Start! worden hun schulden, wanneer dat kan, afgekocht en worden financiële vaardigheden aangeleerd. Daarmee kunnen zij met een schone lei beginnen aan het verdere leven!

Een ander belangrijk uitgangspunt voor het nieuwe beleid, heet vroegsignalering. Schulden hoeven niet astronomisch op te lopen wanneer je vroegtijdig maatregelen neemt. Daarom is samenwerking gezocht met woningbouwcoöperaties, energieleveranciers en andere instanties om bij een betalingsachterstand hulp te kunnen bieden. Met deze en andere maatregelen wordt een stap gezet in de richting van een eerlijke en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Een samenleving zonder armoede, maar met een leefbaar en duurzaam inkomen!

Fred Vermeulen

Raadslid GroenLinks-PvdA Bergeijk

Eventuele bijlagen bij de e-mail worden in de online weergave niet getoond