Geef agenten wat ze nodig hebben

Geef agenten wat ze nodig hebben

Geef agenten wat ze nodig hebben

“Vertrouwen agent is weg”. Dat was de treurige kop in de krant deze week. Agenten staan iedere dag in de frontlinie voor onze veiligheid. Mooi werk, maar ook zwaar werk. Ze moeten weten dat de politiek achter hen staat en hun de middelen geven om hun werk goed te doen. Helaas is dat nu niet het geval.

Er moeten veel meer agenten bij.

Zo pleiten wij al langer voor invoering van de taser. Een goede oplossing, waardoor agenten zich kunnen verdedigen zonder meteen naar het dienstwapen te grijpen. Maar dan moet wel iedere agent er een krijgen, in plaats van dat er eentje in de noodwagen ligt. Tegen de tijd dat je die gepakt hebt ben je al te laat.

En er is meer nodig. Er moeten veel meer agenten bij. Op straat maar ook om de enorme achterstand aan zedenzaken in te lopen. Hele tragische zaken die nu op een plank stof liggen te vergaren. Dat kan en dat mag niet.

Ik snap dat agenten minder vertrouwen hebben in de politiek.

Ik snap dat agenten minder vertrouwen hebben in de politiek. Dat trek ik me toch aan. We mogen hen niet in de steek laten. Het kabinet is tot nu toe Oost-Indisch doof voor de klachten, dat moet veranderen. Agenten moeten zich gesteund weten en we moeten hen de middelen geven die ze nodig hebben om hun belangrijke werk voor ons allemaal te doen. Want je wil zeker zijn dat je veilig over straat kan. De politie zorgt daarvoor, als wij hen daartoe in staat stellen.