Logo Mijn PvdA

Beste ,

Donderdag 15 juli jl. was de laatste gemeenteraadsvergadering van Steven Kroon. Daarnaast is er gesproken over de sluiting van de Dagopvang van Iriszorg, de gifvaten van Rutgers Milieu, het sociale concept ‘doneerring’ en over een inclusieve speeltuin.

Er is nog steeds veel onduidelijkheid over de voorgenomen sluiting van de Dagopvang van Iriszorg. Hoewel ons is toegezegd dat het goed komt en dat men in gesprek is, is er nog weinig concreets duidelijk en komt de sluitingsdatum, 1 september, met grote snelheid dichterbij. Marianne Kock stelde namens ons vragen om hier duidelijkheid te creëren. Helaas bleef het bij wat vaag taalgebruik. Marianne houdt dit scherp in de gaten. Wil je meepraten over dit onderwerp? Deel jouw ideeën en werk mee aan het verkiezingsprogramma van de PvdA Doetinchem!

Van een aantal omwonenden hebben we vernomen dat er bij de silo’s waarin de inhoud van de lekkende gifvaten zijn overgepompt, erg veel stankoverlast is. De burgemeester verzekerde ons dat de stank niet van het gif komt, maar hoogstwaarschijnlijk van een bedrijf uit de directe omgeving. Daarnaast stipte Govert-Jan aan dat de communicatie naar de omwonenden op dit punt tekort schiet, omdat zij zich zorgen maken en dus geen duidelijkheid hebben over de oorzaak. De burgemeester zegt toe na het weekend de omwonenden te informeren. We blijven dus bovenop deze casus zitten.

Extra geld voor Jeugdzorg
Zoals bekend zijn er vanuit de landelijke overheid extra gelden beloofd om de tekorten terug te dringen in de jeugdzorg. Tijdens de Kadernota hebben we vanavond door middel van een motie opgeroepen, deze extra gelden ook echt te oormerken, als geld dat we gaan besteden aan de verbetering van de jeugdzorg, het inzetten op preventie en het terugdringen van de wachtlijsten. Door een harde toezegging van de wethouder, hoefde deze motie niet in stemming te worden gebracht en zien we dit als het goed is in het najaar terug in de begroting voor 2022.

In de strijd tegen rondslingerende blikjes en plastic flesjes willen we als PvdA in Doetinchem de Doneerring inzetten. In de ring zitten gaten, waarin flesjes en blikjes kunnen worden achtergelaten. Vanaf 1 juli 2021 moet in heel de Europese Unie statiegeld worden betaald voor kleine plastic flesjes en later ook de blikjes. Het is de bedoeling dat als je je blikje of flesje leeg hebt, je ze in de doneerring kan achterlaten. Dit zodat iemand die dat nodig heeft, bijvoorbeeld dak- of thuislozen, de flesjes in kunnen leveren voor geld, waardoor ze niet hoeven te bedelen of te stelen. Zo scheid je meer afval en help je ook andere mensen. Een win-win. Het college gaat nu met een pilot aan de slag. Heb jij ook een idee hoe onze mooie gemeente nog een beetje mooier gemaakt kan worden? Vertel het hier!

Steven mocht als laatste onderwerp bij het plan voor de nieuwe woonwijk Wijnbergen De Kwekerij een amendement indienen. In dit amendement roept hij op om ervoor te zorgen dat er in deze nieuwe woonwijk een speeltuin komt die voor iedereen toegankelijk is. Dus ook als je in een rolstoel zit, autistisch bent of bijvoorbeeld slechtziend. Zo kunnen alle kinderen naast elkaar spelen. De voltallige raad stond achter dit voorstel, waardoor we nu ook in deze wijk zorgen dat iedereen mee kan doen.

Tot slot hebben we als raad stil gestaan bij het afscheid van Steven. Na mooie woorden uit de raad en van de Burgemeester richting Steven heeft Steven officieel afscheid genomen. Lees de brief die Steven heeft geschreven als afscheid en bekijk de film gemaakt door Govert-Jan, die 10 jaar politiek van Steven in beeld heeft gebracht.

We gaan Steven erg missen, maar gelukkig mogen we nog steeds gebruik maken van zijn kennis en ervaring en dat zullen we ook zeker doen.

Dit was tevens de laatste vergadering voor het zomerreces. Op 13 september is weer de eerste fractievergadering en bij deze nodigen we je dan ook van harte uit om bij deze aftrap aanwezig te zijn.

Namens de fractie,

Maarten op de Weegh

Eventuele bijlagen bij de e-mail worden in de online weergave niet getoond