Informateur Jaco Geurts brengt verslag uit aan de gemeenteraad van Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Informateur Jaco Geurts brengt verslag uit aan de gemeenteraad van Doetinchem. © DG

PvdA dreigt als grote partij opnieuw buiten Doetinchemse coalitie te vallen: ‘Teleurgesteld en verdrietig’

DOETINCHEM - Voor de derde achtereenvolgende keer lijkt de PvdA (4 zetels) buiten de coalitie te vallen in Doetinchem. Informateur Jaco Geurts opteert voor de combinatie CDA (5 zetels), VVD (4), GemeenteBelangen (3), D66 (3) en ChristenUnie-SGP (1). 

4 reacties

  • Andre Eggerding

    2 jaar geleden
    @ Peter Wadi, zo PvdA heeft wel 18 stemmen gewonnen. CDA nog gewoon de grootste. Volgens de spelregels krijgt de grootste als eerste de kans te formeren.
  • Saskia Kuipers

    2 jaar geleden
    Wat ik me vooral afvraag, is er door de informateur ook onderzoek gedaan naar een andere samenstelling, eentje die meer recht doet aan de verkiezingsuitslag? Zo ja, waar is dat dan op stukgelopen....en zo nee, waarom niet?
  • Peter Wadi

    2 jaar geleden
    CDA, D66 en SGP/CU hebben allen verloren en willlen de PvdA die gewonnen heeft buiten de coalitie houden. Dit is een voorbeeld politieke arrogantie en je dan maar afvragen waarom burgers steeds minder gaan stemmen en geen vertrouwen meer hebben in de politiek.
  • Marjan hutten

    2 jaar geleden
    this allemaal niks welke partij ook, ze zitten er allemaal voor eigenbelang.
  1. Dit moet je volgens oncoloog weten over eierstokkanker: ‘Niet voor niets wordt het ook wel ‘silent lady killer’ genoemd’
    PREMIUM
    eierstokkankerdag

    Dit moet je volgens oncoloog weten over eierstok­kan­ker: ‘Niet voor niets wordt het ook wel ‘silent lady killer’ genoemd’

    Woensdag is het Wereld Eierstokkankerdag. Vorig jaar kregen 1371 vrouwen te horen dat ze deze ziekte hebben. Eierstokkanker wordt bij de meeste patiënten laat ontdekt en is dan vaak al uitgezaaid. Hoe kan deze kanker zo lang onopgemerkt blijven? Gynaecoloog-oncoloog Jurgen Piek legt het uit en vertelt over de nieuwste vondsten uit onderzoek die hoop bieden voor de toekomst.