GL/PvdA debat op 6 maart: De Groene Toekomst begint vandaag !

Door Jop Fackeldey op 11 februari 2023

Groen-Links Flevoland en PvdA Flevoland organiseren op 6 maart een verkiezings-Thema avond: De Groene Toekomst begint vandaag

De Groene Toekomst begint vandaag. Wacht dus niet tot morgen ! Onder leiding van Jerzy Soetekouw gaan politici van PvdA en GroenLinks met elkaar en met de zaal in gesprek. De Natuur en Milieu Federatie Flevoland heeft een visie op 2050 ontwikkeld. Welke transitie is nodig om onze planeet een toekomst te geven. Wat moet de politiek daar aan doen ? Hoe gaan we om met de luchtvaart, met water en het tegengaan van bodemdaling in Flevoland of met de energietransitie. Wil jij vanaf Lelystad Airport op vakantie? Wil jij wonen in het IJsselmeer? Vind je drinkwatervoorziening van belang? Wat vind jij van een instabiele ondergrond, wil je daarop wonen? En hoe zorgen we ervoor dat de transitie voor iedereen betaalbaar is en we niemand in de kou laten staan. Daarop reageren onze politici.

Deze en andere gevoelige thema’s worden besproken in het Politiek Café op 6 maart 2023 in het Poppodium Corneel te Lelystad. Het programma ziet er als volgt uit:

18.30 Inloop
19.00 – 19.05 Welkom door de dagvoorzitter
19.05 – 19.15 Een voorbeeld: Het oude postkantoor hergebruiken, duurzaam maar hoe doe je dat: Een toelichting door Johan Kamphuis, docent Duurzame Bouwkunde van Windesheim Flevoland
19.15 – 19.45 Een vertegenwoordiger van de Natuur en milieufederatie presenteert highlights uit de uittoekomstvisie 2050; wat is de opdracht aan de politiek ?
19.45 – 19.55 Korte pitch van Corina Straatsma en Abassin Nessar over de duurzaamheidsthema’s uit beide verkiezingsprogramma’s
19.55 Even een drankje halen
20.05 – 20.20 In een panelgesprek met 4 betrokken politieke jongen onder leiding van Jerzy reageren Alex Theunissen(GL), Kas van ‘t Loo (GL), en Jorn Weessies (PvdA). Wat vinden zij dat er moet gebeuren ? Het gaat om hun toekomst !
20.20 – 20.30 Jerzy ondervraagt de Lelystadse wethouder Sjaak Kruis (SL), Gedeputeerde Gebke van Gaal (GL) en gedeputeerde Jop Fackeldey (PvdA) als de toekomst vandaag begint wat doen we dan al ?
20.30 – 21.00 Het publiek aan zet. De zaal reageert op alles wat er gezegd is en onze lijsttrekkers Corina Straatsma (GL) en Abassin Nessar (PvdA) reageren in eerste instantie.
21.00 – 21.15 Jerzy sluit af. Alle aanwezigen krijgen de gelegenheid om de uitspraak: wij maken ons samen sterk voor een groene toekomst voor iedereen te ondersteunen

 

Het belooft een levendige discussie te worden. Iedereen is welkom, van welke partij je dan ook lid bent.

Corina Straatsma: “Onze Groene en Rode agenda is keihard nodig. De aarde warmt op, klimaatverandering heeft grote gevolgen wereldwijd, maar zeker ook voor Flevoland, waar we onder de zeespiegel leven. Daar willen we het graag met iedere bezoeker over hebben”

Abassin Nessar: “We moeten allemaal van het (fossiele) gas af. De PvdA wil dat die verduurzaming van woningen voor iedereen betaalbaar is. We moeten zorgen dat we onze Flevolanders niet in de kou laten staan en werken aan een economie van de toekomst. Ook daarover gaat dit debat”

WIE, WAT, WAAR, WAAROM, WANNEER EN HOE

  • Voor wie: Iedereen is welkom (Openbare bijeenkomst)
  • Wat: Politiek Café – Verkiezingen Provinciale Staten
  • Waar: Poppodium Corneel, Neringweg 159, Lelystad
  • Waarom: Omdat we moeilijke maatschappelijke kwesties niet uit de weg gaan
  • Wanneer: 6 maart 2023 19.00-22.00
  • Gratis toegang, consumpties voor eigen rekening
  • Avondvoorzitter: Jerzy Soetekouw
  • Sprekers: Abassin Nessar, Corina Straatsma Alex Theunissen; Kas van ’t Loo, Sjaak Kruis, Gebke van Gaal, Jorn Weesies, Jop Fackeldey en uiteraard u als publiek.
Jop Fackeldey

Jop Fackeldey

Meer dan 30 jaar geleden verhuisden wij – toen nog met zijn drieën – van Nijmegen naar Lelystad. Ik was bevlogen betrokken bij een project dat Jeugd en Techniek heette en hier in die nieuwe polder mochten we een centrum gaan opzetten. Want hier kon dat. En in die omgeving voelde ik me thuis, een

Meer over Jop Fackeldey